Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona partner v konzorciju za Pomurje za izvajanje operacij Pridobivanja temeljnih in poklicnih kompetenc 2018 - 2022

»NOVE PRILOŽNOSTI ZA NOVA ZNANJA«

Obveščamo vas, da je Ljudska univerza Murska Sobota, na podlagi Javnega razpisa za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2018 do 2022, s sklepom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, kot vodja konzorcija v katerem kot partnerji sodelujejo Ljudska univerza Lendava, Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona -enota izobraževanje odraslih, Lokalna razvojna fundacija za Pomurje in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, IZBRANA ZA IZVAJALCA OPERACIJE PRIDOBIVANJE TEMELJNIH IN POKLICNIH KOMPETENC 2018 do 2022.

Do jeseni 2022 bomo vsi partnerji konzorcija za Pomurje izvajali izobraževalne programe za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc, ki bodo namenjeni zaposlenim, prednostno tistim starejšim od 45 let, s končano manj kot 4 letno srednjo šolo in bodo za udeležence brezplačni.

Projekt je priložnost, da si brezplačno pridobijo ustrezne temeljne in poklicne kompetence tisti, ki so se v preteklem obdobju najmanj vključevali v vseživljenjsko učenje.

Uspešnost podjetij, zaposlenih, samozaposlenih, obrtnikov, kmetov tiči v izobraževanju, ki v posamezniku vzpodbuja samoiniciativnost, motiviranost, osebni razvoj in srečo.

Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona bo od leta 2018 do leta 2022 izvedel izobraževalne programe za 372 udeležencev, v skupnem obsegu 19.920 pedagoških ur.

Operacijo »Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2018 do 2022«, delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in se izvaja v okviru  Operativnega  programa  za  izvajanje  kohezijske  politike  v  programskem  obdobju  2014-2020,prednostna  os:10.  Znanje,  spretnosti  in vseživljenjsko  učenje  za  boljšo  zaposljivost;  prednostne naložbe:  10.  1.  Krepitev  enake  dostopnosti  vseživljenjskega  učenja  za  vse  starostne  skupine  v formalnem, neformalnem in priložnostnem okolju, izpopolnjevanje znanj, spretnosti in kompetenc delovne  sile  ter spodbujanje  prožnih  možnosti  učenja,  vključno  prek  poklicnega  usmerjanja  in validiranja pridobljenih kompetenc; specifičnega cilja: 10. 1. 1. Izboljšanje kompetenc manj vključenih v vseživljenjsko učenje.

Projekt pridobivanje kompetenc 2018 do 2022 izvajajo  partnerji:

Ljudska univerza Murska Sobota (vodja konzorcija), 
Ljudska univerza Lendava, Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer in Lokalna razvojna fundacija za Pomurje

Več informacij in prijava na izobraževalne programe: 02 564 87 14 – vodja izobraževanja odraslih Darja Roškar ali  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information