Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA in z njim Pomurski sejem bo v letu 2022 praznoval visoki, 60. jubilej, najbolj praznično pa bo v Gornji Radgoni od 20. do 25. avgusta. Sejem AGRA je z vami od leta 1962 prehodil dolgo pot. 

Mnogi ste ga spremljali kot zvesti sopotniki, soustvarjalci, razstavljavci, honorarni sodelavci, obiskovalci … Morda ste prav vi eden izmed tistih, ki ste se na sejmu predstavili ali ga obiskali že v letu 1962. Mogoče se ga spominjate sejma iz leta 1964, ko sta ga že obogatili veliki razstavi kmetijske mehanizacije ter plemenske govedi. Ste bili poleg leta 1973, ko se je sejmišče preselilo na večjo lokacijo in se je prireditev preimenovala v Kmetijsko-živilski sejem ali leta 1974, ko je potekalo prvo uradno strokovno ocenjevanje vin? Vam je iz leta 1980 ostala v spominu pokušnja mesnin iz prvega strokovnega ocenjevanje kakovosti mesa in mesnih izdelkov ali razstava iz leta 1987, ko je pod sejemskim okriljem potekalo 1. strokovno ocenjevanje mleka in mlečnih izdelkov? Še pomnite leto 1996, ko je začel Pomurski sejem širiti vinsko kulturo in prepoznavnost slovenskih vin tudi s projektom Vinska kraljica Slovenije? Vam je ostalo v spominu leto 2009, ko je se je Mednarodni kmetijsko-živilski sejem ozaljšal s krajšim imenom AGRA in je ob njem potekalo 56. svetovno prvenstvu v oranju?

Veseli bomo, če nam boste vaše spomine posodili za razstavo, ki jo pred jubilejnim, 60. Mednarodnim kmetijsko – živilskim sejmom AGRA v sodelovanju s Pomurskim sejmom pripravlja JZ Knjižnica Gornja Radgona. Veseli jih bomo ne glede na to, v kakšni obliki bodo. Lahko nam jih zapišete na list papirja, v elektronsko pošto ali zaupate v intervjuju. Lahko nam jih prinesete v obliki plakata, letaka, izdelka, fotografije ali pa na način kot ga poznate le vi.

 Najbolj zanimive spomine bomo seveda tudi nagradili, s tistim, česar se boste zvesti obiskovalci najbolj razveselili: s sejemskimi vstopnicami in z degustacijami na sejmu nagrajenih vin. Z njimi vam želimo nazdraviti novim skupnim spominom.

 Za več informacij v Knjižnici Gornja Radgona: Martina Marušič, 02 564 88 42 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information