LITERARNI VEČER Z AVTORICO ROMANA TOKRAT BO DRUGAČE, ČETRTEK, 18. 5. 2023, OB 18. URI

Vabljeni na literarni pogovor s Sašo Kveder, v četrtek, 18. 5. 2023, ob 18. uri, v prostore Knjižnice Gornja Radgona.

Saša Kveder je mati, ki se že poldrugo desetletje bori z odvisnostjo svojega 33-letnega sina edinca. Po poklicu je magistrica dizajna (smer notranje oblikovanje). Živi in dela v Ljubljani.

Prvenec Tokrat bo drugače je napisala na podlagi dolgoletnih izkušenj. Odločila se je, da svojo zgodbo in zgodbo svojega sina predstavi javnosti in družinam s podobnimi problemi, z željo, da njena izkušnja pomaga še komu, ki se morda v podobnih okoliščinah počuti nemočnega in osamljenega. Da bi pridobila moč in znanje, da pomaga sebi in sinu, se je več let izobraževala ter pridobila veščine na področju NLP – nevrolingvističnega programiranja in TA – transakcijske analize.

Avtorica o nastajanju knjige:

“Ni bilo lahko odstreti tančice in vas, bralce, povabiti v svoj intimni svet, še posebej če zadeva tisto plat življenja, ki je čustveno najbolj občutljiva: lastnega otroka, obenem pa pisati še o tem, kar je boleče, pretresljivo, šokantno, žalostno, pisati o občutljivi temi, ki je žal še vedno stigmatizirana v naši družbi. Vendar je o tem pomembno spregovoriti, kajti molk, sram in obup ne rešijo ničesar. Zavedam se, da kljub mnogim izgubljenim bitkam sinov boj še ni končan. Čeprav se počutim kot v začaranem krogu, mi je vsak trenutek z njim dragocen.”

Vljudno vabljeni. Več informacij: 02 564 88 42

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information